Schoorsteen renovatie

Voorkom een lekkage aan uw schoorsteen

Veel woningen zijn voorzien van een schoorsteen. Een schoorsteen is daarbij vaak even oud als het huis waarop de schoorsteen staat. Wat veel mensen niet weten is dat de schoorsteen van uw huis veel te verduren heeft van verschillende weersinvloeden. Hierdoor kan uw schoorsteen ernstig beschadigen, wat in het ergste geval een lekkage aan uw huis kan veroorzaken, dit terwijl de rest van het dak nog wel intact is. Om die reden kan het op tijd renoveren van uw schoorsteen u veel problemen en kosten besparen. Daarnaast raden wij u aan om uw schoorsteen regelmatig te laten controleren op beschadigingen aan de voegen of aan het loodwerk, dit om u schoorsteen tijdig te kunnen herstellen.  

De ervaren medewerkers van RDZ Klus- en Onderhoudsbedrijf helpen u hier graag bij. De medewerkers inspecteren de schoorsteen grondig om u vervolgens verslag uit te kunnen brengen van de situatie waarin de schoorsteen zich bevindt. Op basis van de inspectiewerkzaamheden bieden wij een gratis advies over de werkzaamheden die gedaan moeten worden om de schoorsteen in de juiste conditie te brengen. Wij raden u aan om er op tijd bij te zijn, dit kan u veel problemen, tijd en kosten besparen aangezien wij in dit geval de schoorsteen met eenvoudigere handelingen kunnen maken.

Heeft u last van een lekkage?

Op het moment dat er vochtplekken ontstaan op het plafond en rondom de schouw heeft u in veel gevallen een schoorsteenlekkage. Indien dit bij u het geval is raden wij u aan direct contact met ons op te nemen door ons te bellen, appen of het offerteformulier in te vullen. In de meeste gevallen  zullen wij binnen een dag een van onze specialisten op pad sturen die de schade komt bekijken. 

Indien er sprake is van een ernstige lekkage zullen wij proberen de lekkage op dat moment te verhelpen of in het geval van tijdsnood met een tijdelijke noodoplossing komen. Mocht een schoorsteenrenovatie alsnog nodig zijn, ontvangt u van ons direct een offerte van de kosten van het renoveren van de schoorsteen. In de meeste gevallen kan een schoorsteenlekkage worden opgelost door het vervangen van de schoorsteenkap, het uitslijpen en opnieuw voegen van het metselwerk, het uitvoeren van reparaties aan het plateau of het vernieuwen van de loodslab.